Inici

  • Educació Infantil

    Educació Infantil

  • Educació Primària

    Educació Primària

  • Educació Secundària

    Educació Secundària

Després de formar-nos en educació emocional i en la aplicació de les intel·ligències múltiples, el professorat d'Infantil, Primària i ESO ha iniciat un curs sobre neuroeducació. En Pablo Muñoz, director i organitzador del Congrés EduMindUp, de neurociència aplicada a l'aula és la persona que organitza aquesta formació.

La neuroeducació és la nova visió de l'ensenyament que es basa en aportar estratègies centrades en el funcionament del cervell humà. Pretén fer més ric el procés d'ensenyament a les aules, ja que aprofita els coneixement que tenim en l'actualitat del funcionament del cervell per a educar millor als alumnes.

Potenciar l'aprenentatge emocional, ensenyar amb diferents estils i per diferents vies, potenciar la utilitat dels aprenentatges, ... són algunes de les aplicacions directes de la neurociència. 

Els docents de l'Escola Povill hi creiem fermament!! 

 

 

 

El programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” convoca el 9è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord i els alumnes d'Emprenedoria de 4t d'ESO de l'Escola Povill han presentat un total de 5 projectes diferents: Cines Resor & Kids, Taules autorentables, EdleBoosting, TalentoSOS i PintorBot.

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, a través dels seus departaments de Promoció Econòmica, han posat en marxa la convocatòria del “9è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord”, que té l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors i alhora difondre la cultura emprenedora entre els joves d’aquests ajuntaments.

 

Recentment, els alumnes de l'ESO van anar a visitar una exposició d'en Josep Campmany sobre el Quixot.

A l'aula van fer una activitat de dibuix: un fotomosaic fet amb 170 dibuixos a bolígraf, que intenta simular així mateix una de les obres d'aquest artista olesà. El fotomosaic és el resultat d'unir els dibuixos fets a boli que van fer els alumnes. Si augmenteu la foto, es pot  veure amb tot detall.

Foto ampliada

 

Dimecres, 14 de febrer, els alumnes de 2n i 3r de Primària van gaudir d’una sessió de Storytelling conduïda per la Helen, membre de l’editorial Oxford University Press. 

En primer lloc, els alumnes de segon s’han endinsat en el misteriós conte The Shoemaker and the Elves (El sabater i els fullets) on han pogut posar-se a la pell d’un sabater, dels fullets, de l’esposa del sabater o d’una família del poble, entre d’altres. Seguidament, els alumnes de tercer han participat en la història de l’Aladdin, sent ells mateixos els protagonistes del conte: el geni, l’Aladdin, la princesa o el rei. 

Des de l'escola volem fomentar l'ús escrit i parlat de la llengua anglesa per tal que a Primària ja se n'adonin de la importància que té avui dia aquest idioma. 

 

El lladretoltes ens havia pres els quadres de cada classe, que teníem exposats als vestíbuls de l'escola. Sort que gràcies a l'Inspector Pocatraça hem pogut fer les consignes durant la setmana i el Lladretoltes ens els ha anat tornant. 

Dijous llarder, davant la previsió de mal temps, ens vam quedar tots a l'escola i ens vam disfressar tots utilitzant material reciclat. Els alumnes de 5è i 6è van ajudar els petits d'infantil i vam quedar tots molt ben vestits. Visca la imaginació!

I com que les disfresses relacionades amb els quadres dels pintors que hem treballat han quedat molt xules, el lladretoltes ens ha demanat perdó i hem acabant fent una bonica festa! Podeu veure les fotos, a la intranet de l'escola.

Video del primer dia

Video de la rua i la festa final

Els alumnes de 5è de primària estan realitzant un projecte per conèixer i aprofundir en el món dels ocells. Per tal de poder fer una observació més directa, els alumnes han construït unes menjadores amb material reciclat i les han penjat al pati de l’escola. Durant el dia van sortint per parelles a observar els ocells. Simultàniament, estan fent un treball a l’escola per conèixer les principals característiques dels ocells. També estan construint unes caixes niu, per instal·lar als arbres de davant de l’escola, però per poder penjar-les, han hagut de fer una instància a l’Ajuntament. Més endavant faran la sortida que cada curs prepara en Jordi Cerdeira, professor de l'ESO i ornitòleg, per veure com s'anellen i es prenen mides als ocells.

L'Escola Povill

L'estiu de 1932 Joan Povill i Adserà arribà a un tracte amb Josep Coromines, propietari d'una petita escola formada per una cinquantena d'alumnes, per adquirir el centre per 4000 pessetes. Joan Povill li va entregar 2000 pessetes en efectiu, que li va deixar la família de la seva muller i es va comprometre a pagar-li les dues mil restants durant els dos anys següents. Tot va començar així...